Mass Media   |  

Cosari la nunta

Cosar la nunta

Pe cand iernile erau geroase si cu zapada multa, pe cand saniile copiilor nu se odihneau decat tarziu in noapte iar sobele duduiau in casa asteptandu-i cu toata caldura lor, cosarul era cel care intra in casele oamenilor, pentru a le curata cosurile de fum. Si cum nici atunci, dar mai ales acum, nu se intalneau cosari pe toate drumurile si la tot pasul, a aparut aceasta traditie frumoasa: esti norocos daca vezi si intalnesti un cosar.
La nunta unui rege englez, acum cateva sute de ani, caii de la trasura in care se afla s-au speriat si au luat-o la fuga scapand de sub control. Din multime le-a sarit in fata un cosar si a reusit sa-i stapaneasca. Micul si curajosul cosar s-a facut nevazut dar regele, in semn de multumire, a dat voie cosarilor sa poarte cilindrul, palarie ce o purta doar nobilii. Si fiindca acest eveniment s-a intamplat la inceputul unei nunti, se spune ca prezenta scurta a unui cosar aduce mult noroc mirilor.
Mi-a iesit cosaru-n drum,
Si-o sa am noroc de acum
Griji, nevoi, necaz, durere,
Se vor duce ca un fum.
In Iasi, pe 20 septembrie 2014, pe cand Adelina si Tiberiu isi sarbatoreau unirea destinelor, un cosar si-a facut aparitia pentru a aduce noroc cu caru` tinerilor indragostiti. Pentru a nu-l uita, au primit si cate un banut norocos, ce-i va feri de necazuri si dusmani. Aparitia cosarului printre meseni, aruncand cate un banut norocos la masa lor le va asigura norocul si fericirea in viata.

 


In Bucuresti, pe 30 august 2014, Olga nu a apelat la un cosar, ci la doi.

Daca nu veti intalni cosarul pe strada, va organizam noi o intalnire cu el, cu unul autentic, imbracat in costumatia de gala.
Daca cosaru` te va atinge la nunta ta, vei avea noroc cu caru` !!!


 

© 2020 by Cosar autorizat Bucuresti. Toate drepturile sunt rezervate.